Det kan være svært, at starte en blog, hvor du kan tjene penge på, at blogge professionelt. Hvilket også er grunden til, at vi har lavet dette online community, hvor vi deler vores erfaring og rådgiver omkring, hvordan man kan trække mere trafik ind på sin blog og tjene mere på den trafik man allerede har.

Top 2% af alle bloggere laver over en million kroner om året, hvilket ikke er noget man kommer sovende til! – Det tog os mange år, at lære alle de mange måder man kan tjene penge på sin blog og hvordan man bedst opbygger en passiv indtægt. Det vil vi nu dele med dig.

Fakta: Når du har læst dette indlæg, så vil du kende til de metoder, vi benytter os af, på vores blogs, der tjener over 250.000 kroner om året.

Tjen penge på at blogge i 2020 ved, at monetisere din blog med flere af følgende metoder.

Sæt banner på bloggen og start din første indtægt

Banner indtægt fra blog

Nu sidder du måske allerede og tænker “Holy crap” 2 millioner sidevisninger og kun 45.000 kroner, hvordan skal det her nogensinde blive til penge?

– Men det er meget bevidst, at jeg sætter netop dette senarie op for dig, så du kan få en forståelse for, at det virkelig har betydning, hvilke emner du skriver om, hvor købestærke og betalingsvillige de besøgende er, samt hvordan du opsætter reklamerne på din side.

Billedet ovenover er fra en del år tilbage, hvor jeg var med til, at drive et online flash spil community ved navn lol.dk sammen med Benjamin, hvor børn og unge kunne spille en masse små sjove spil. Dette gav mange sidevisninger og bannervisninger, samt en masse klik på bannerne. Men ikke særlig mange penge, når man tænker på, hvor mange sider der blev set og antallet af kliks på banneret.

Den meget lave pris pr klik skyldes, at det var børn, der var på siden, der ofte klikkede på disse bannere, men ikke købte noget. Det betød, at vi fik en meget lav klik pris, så der skulle meget store mængder trafik til, for at lave penge på bannerne alene.

Bare rolig du kan godt tjene mere på din banner indtægt med et Premium banner netværk

Du skal ikke forvente meget mere end 30 kroner pr 1.000 sidevisninger med Adsense alene (dette kommer dog an på, hvilket emne man skriver om), men vi ser faktisk, at flere kan komme op mellem 60-150 kroner pr 1.000 sidevisninger med et Premium banner netværk

Det første af de netværk, som du kan komme igang med som ny blogger er Ezoic, der ikke har krav til 50.000 – 100.000 sidevisninger, hvilket er hvad vi ser ved andre premium banner netværks.

Fordelen ved Ezoic er også, at de har adgang til Google Ad Exchange, hvilket de ellers først ville kunne få adgang til, hvis dit site har over 5 millioner besøgende om måneden.

Tjen penge på din blog med Affiliate aftaler

Vi ser ofte at mange blogs hovedindtægt komme fra Affiliate aftaler, hvor den typisk udgør mellem 30-60% af indtægterne fra en blog. Så er du ikke bekendt med Affiliate aftaler, så er denne sektion virkelig vigtig for dig.

Hvad er en affiliatepartner?

Du kan som blog eller niche site ejer blive affiliatepartner med virksomheder, der sælger ydelser og produkter, hvor du bliver betalt enten pr klik, pr lead eller pr salg.

Hvilke virksomheder kan jeg bliver affiliatepartner hos?

Det kommer selvfølgelig an på hvad din blog omhandler og hvilke virksomheder du kan lave en aftale med, men det kræver som udgangspunkt at de har et Affiliate program, som du kan blive tilmeldt. Til at starte med, så kan du søge ind i Affiliate Netværks som Partner ads, der har et stort udvalg af virksomheder, der søger blogs at samarbejde med.

Men med tiden, når du har mange besøgende som du er gode til at konvertere, så kan du også selv tage på jagt efter gode affiliate aftaler.

Et medium site laver typisk mellem 5.000 – 20.000 kroner om måneden, hvor store sites laver op mod 100.000 kroner på affiliate aftaler om måneden.

.

Kom hurtigt i gang med sponsorerede annoncer og artikler på bloggen

Sponsorerede artikler er her det kan blive saftigt for rigtig mange bloggere, men her er der virkelig kæmpe forskel på, hvad den enkelte blogger får for et indlæg.

Disse type blogindlæg svinger fra 500 kroner og op til 10.000 kroner, men dette kommer helt sikkert an på både besøgstal og dit personlige brand. Vi anbefaler at man kun indleder samarbejde med virksomheder og laver sponsorerede artikler med produkter, som man personligt kan stå inde for.

Sponsorerede artikler har virkelig vundet ind på det danske marked og en del firmaer gør sig allerede inden for dette område. Bliver du ikke kontaktet af virksomheder allerede så kan WeaBlog og Yohype måske hjælpe dig igang, hvor du kan byde ind på opgaver.

Sælge info produkter / service ydelser på dit site

Når du først har fået ordenlig fat i, hvordan du kan trække store mængder trafik til din blog eller niche side, så er det måske på tide, at kaste sig ud i, at lave et info-produkt eller en service ydelse du kan tjene penge på.

Info produkter kan være online kurser, træningsvideoer, podcasts, ebøger, fitness coaching eller ligende ting, hvor du kan lære andre noget, der kan hjælpe dem med deres problemstilling. Dette produkt kan mange gange laves for en lav pris og koster for det meste kun en masse af din tid.

Det kunne måske også være en service ydelse, som du kan tilbyde, som tekst forfatning, holde firmaers facebook opdateret, lave hjemmesider for folk eller du er måske så kreativ, at du kan lave logoer for firmaer og sportshold.

Det lækre ved service ydelser og info produkter er, at det ikke kræver et stort varelager og du kan være hurtigt igang med dit nye eventyr. Når det kommer til at sælge info produkter, så er der heller ikke noget loft på, hvor mange du kan sælge, da der er ubegrænsede mængder og du hele tiden har mulighed for, at sælge bare en mere.

Sælg egne produkter på bloggen

Ja. jeg ved det godt! – Det lyder lidt tosset, at du som blogger pludselig skal til at sælge produkter. Men når du nu alligevel har opbygget en blog med 50.000 sidevisninger om måneden og 35.000 unikke besøgende på din blog om et specifikt emne, mon ikke du så også har en fornemmelse om visse produkter de er på udkig efter, som du lige kan sælge til dem.

Når du arbejder som affiliate, så er det rigtigt, at du ikke har behov for et varelager, hvilket er dejlig let, men det er da også tosset, at hvis du har 1.000 besøg på din blog hver måned, som leder efter informationer på et produkt, at du så ikke kan sælge det til dem. Jeg mener, du kan da være lige så godt et bud som så mange andre.

Samt ved at sælge produktet selv, så tjener du pludselig 50% istedet for måske kun 4% kommision fra amazon.

Dette er dog et punkt du skal være lidt varsom med og vi anbefaler kun produktsalg, når du først har lært en del om, at trække trafik ind på din blog og allerede har en masse læsere.

Har du ikke allerede mange læsere på din blog, så deltag i vores webinar, hvor vi går i detaljer om, hvordan du kan få succes med din blog og hvad vores blog kursus kan gøre for dig.

Medlemskab / Abonnementer kan hæve indtægten merkant

Medlemskab og abonnementer er ikke kun noget man tegner på magasiner, telefoner og internet forbindelser. Det er en tendens vi ser mere og mere i online verdenen både til enkelt personer og brands.

Nu sidder du måske og tænker, hvordan skal jeg kunne tage penge for et medlemskab eller abonnement på min blog. Og her kan jeg kun sige, at mange bloggere har en del at lære fra både YouTubere og Streamere fra Twitch, der er begyndt at inkorporere det i stor stil til deres seere.

Kigger man på fx Streamere på Twitch, så er det ikke unormalt, at man ser mellem 0.5 – 1% af deres følgere tegner et abonnement på deres kanal, der typisk koster mellem $5 – $25 US Dollars. Til gengæld får deres Seere en række fordele og typisk mere adgang til den pågældende streamer.

For at kunne tilbyde et betalt medlemskab eller abonnement er det vigtigt at man sætter sig ned og overvejer, hvad man kan tilbyde læserene for sådan en service.

Det kunne fx være adgang til værktøjer, specielle podcasts, adgang til webinarer og live streams. Det kunne også være, at man modtager ugentlige opdateringer omkring et emne.

Mulighederne er mange og det kan være meget forskelligt fra blog til blog, hvad man eventuelt kan tilbyde som service.

Donationer til nichesite blogs

Donationer er et effektivt værktøj, hvor vi igen ser mange streamere gøre brug af denne funktion og tjener kassen på frivillige donation fra personer der følger dem og det er super let at sætte op.

Hvordan får man folk til at give donationer?

Det første der er vigtigt at vide når det kommer til donationer er, at det drejer sig ikke om dig, Jeg ved godt det lyder måske mærkeligt, da det jo er dig man skal støtte, men for personen drejer det sig mere om, hvad det fortæller om dem.

Når folk giver Donationer, så føler de, at de er med til at gøre en forskel og at de er en god person, hvilket vil sige at det drejer sig mere om dem end om modtageren. Det kan faktisk ikke siges bedre end når Simon Sinek forklarer det i denne lille video. Jeg vil anbefale dig at se, hvis du overvejer donationer på din blog.

Udover bare at lave en lille donations knap i toppen, så kan man tale lidt mere til folks ego og give dem muligheden for, at få lidt opmærksomhed igennem at lave en lille boks i ens højre Widget, hvor man laver en top 10 over største donationer og derefter seneste 10 donatationer. Det er også mulighed for at lave både månedens største donationer og livstid. Dette er virkelig med til, at hæve antallet af donationer kraftigt.

Reklame indtægt med youtube

Mange bloggere er virkelig forskrækkede, når det kommer til at lave YouTube videoer, hvilket virkelig er synd, da det både kan påvirke hvor hurtigt man begynder at modtage trafik på sin blog, hjælpe den til at ranke bedre, samt give atter en indtægtskilde til ens blog.

I vores Blogger kursus gennemgår vi hvordan man kan komme ordenligt igang med YouTube og opsætter sine videoer, så de kan være med til at bistå ens indtægt. Det er nemlig sådan, at de reklame folk ser på YouTube, kan man få en andel af omsætningen på, men det kræver dog, at man har en del følgere og mange sete timer, men som aktiv blogger, kan man hurtigt komme en del derop i tid, så denne indtægt pludselig støtter op om ens samlet indtægt.

Priserne på reklame på YouTube kan svinge en del ligesom banner indtægten på ens blog, men har du en blog og benytter du ikke YouTube til at støtte op om den, så går du virkelig glip af en masse fordele.

Byg en solid Lead funnel

Med mindre du har været igang med Affiliate arbejde eller lavet lead funnels før, så er du måske ikke så bekendt med begrebet, men det skal jeg med glæde fortælle dig lidt om og hvordan det giver dig gentagende chancer for, at tjene lidt penge på dine læser langtid efter de har forladt din blog.

En lead funnel kan nok bedst forklares som en tragt af potentielle kunder, som du kan få til at købe et produkt. Det smarte ved at lave en Lead funnel er, at du ikke kun har en chance for at kontakte dem, men kan blive ved med at sende dem gode tilbud, som kunne falde i deres smag.

Hvordan bygger man så en Lead Funnel?

Der er flere måder man kan bygge en lead funnel på, men jeg vil tage udgangspunkt i at lave en lead funnel ud af alle de besøgende du har på dine indlæg i forvejen.

Det er svært at bygge en lead funnel ved at sige, giv mig din email og jeg sender dig et nyhedsbrev med en masse tilbud jeg tror passer til dig.

Men tilbyder du dem til gengæld, at sende dem noget der har deres interesse som fx “Få tilsendt denne gratis checkliste” eller “Få tilsendt denne skabelon til” om noget der passer til det indlæg de sidder og læser, så giver de dig deres email mod du sender dem den skabelon, podcast, ebog eller hvad det nu måtte være.

Derefter har du mulighed for, at sende dem endnu flere ting. Og her er det vigtigt at huske jap jap punch metoden for at skabe tillid, hvor du sender dem et par gode mails om ting, der kan hjælpe dem gratis og derefter sender dem et tilbud på noget de kan købe.

Det fede ved en lead funnel er, at selvom du ikke lige ved hvad du skal sælge dem lige nu, så kan du starte med, at samle emails ind og begynde at opbygge jeres forhold. Så vil de begynde at kende dig og skabe den tryghed der skal til, for at de har tidlid til at det du anbefaler er gode vare.

I vores bliv professionel blogger kursus kommer vi meget mere ind på at bygge en automatiseret lead funnel, som automatisk sætter dine nye leads igang med at modtage en række forskrevne mails, så dette ikke skal gøres manuelt hver eneste gang, da denne liste gerne skulle blive stor og hjælpe dig med at konvertere på autopilot.

Email Marketing er stadigvæk et hit!

Er du en af dem, der tror at Email marketing er dødt og at dette kun er til irritation for dine læsere, så tager du ikke bare fejl, men du efterlader også en ret stor sum penge på bordet, som du kunne have taget med dig hjem. Det kan slet ikke gå stærkt nok med at flette din hjemmeside sammen med god smart email marketing strategi.

Vi ser dog at de fleste ikke udnytter den nye teknologi med automatisering af Email, samt at mange bruger en forældet metode til at indsamle emails, hvor folk kan skrive sig op til et nyhedsbrev. Dette efterlader rigtig mange muligheder på bordet der ikke bliver fuldt udnyttet.

Ønsker du at få det maximale ud af din email liste og bygge nye lister meget hurtigere, så tilmeld dig vores Email Marketing kursus.

Sælge sin blog!

Er du en af de ufattelige aktive, der har gang i flere blogs eller savner du nye udfordringer og ønsker at sælge en af dine blogs eller niche sider, så kan det hurtigt give en god sum kontanter.

De fleste bloggere tænker slet ikke over, at det også er en mulighed, at sælge deres blog. Det giver typisk en 20-30 måneders omsætning på bloggen lige nu og her. Så med andre ord, har du en blog der laver 10.000 kroner om måneden, vil den kunne sælges for 200.000 – 300.000 kroner.

Det er dog vigtigt, at du lægger mærke til, om du forsat har stigning i besøgende og omsætning. Du kan hurtigt snyde dig selv for ret mange penge, hvis meget af dit indhold først er på vej op i besøgende nu.

Tjen penge på at blogge i 2020

Nu ved du, hvordan du kan sætte indtægtskilder op på din blog, men faktum er, at disse kilder kun vil flyde, hvis du har besøgende nok til din blog, hvilket bliver afgjort af hvor god en blogger du er. Her er lidt tips til, hvordan du kan få 300% flere besøgende ind på din blog.