I dette indlæg vil jeg vise dig, hvordan du kan flere besøgende på din hjemmeside i 2024.

Jeg kommer med de 7 bedste tips, der kan hjælpe dig med, at få flere besøgende på din hjemmeside uden, at du skal spamme sociale medier, uden at betale titusindvis af kroner hver måned for reklamer via Google Ads og Facebook.

Det jeg vil vise dig i dette indlæg er, hvordan du kan bruge en række smarte metoder til, at øge antallet af besøgende på din hjemmeside, få endnu flere varme leads og i sidste ende få flere salg og øge omsætningen i din forretning.

Så snart du har læst dette indlæg, kan du gå direkte igang med disse metoder og øge trafikken til din hjemmeside og påvirke dine rankings i søgeresultaterne på Google.

Hvor længe går der før en ny hjemmeside ranker på Google?

Der går ikke længe før en ny WordPress hjemmeside bliver indexeret af google, hvis den er sat rigtig op, faktisk går der kun mellem 1 time og op max op til 2-3 uger. Men det betyder ikke, at du vil se besøgende allerede der. Der er nemlig over 255 ranking factors, (2024 update: faktisk er det over 300 i 2024) som google tager højde for, så det kan have stor betydning, hvilke søgefraser man går efter og hvor høj konkurrencen er på disse søgefraser.

Hvornår ser man typisk den første trafik fra google?

Det er vores erfaring, at det typisk tager 3-4 måneder før man begynder, at se de første besøgende komme snigende ind på sin hjemmeside eller blog og efter 6-7 måneder kan man trække seriøse mængder besøgende til sin hjemmeside, hvis man ellers har lavet nogle gode kvalitets indlæg.

Vi ser dog også, at man med smarte metoder kan forkorte denne periode, men det er lidt mere avanceret end hvad vi gennemgår i dette blog indlæg. Længere nede i dette indlæg, har jeg tilføjet en lille tabel, hvor du kan se, hvor meget trafik du kan forvente at få på din nye hjemmeside eller blog

1. Automation emails giver bedre trafik end du tror

Når de fleste hjemmeside ejere høre om, at tjene penge eller få trafik via emails, så tænker de fleste straks på det klassiske nyhedsbrev, hvilket da absolut også er en god idé til at få flere besøgende på sin hjemmeside .

Men hvis jeg nu fortæller dig, at der er en smartere måde, hvor du punkt et kan få flere til, at give dig deres email og punkt 2 får en meget højere åbningsrate på de emails du sender afsted, for ikke at tale om, at du vil kunne øge omsætningen i samme omfang, ville jeg så fange din opmærksomhed?

Hvad er Automation emails?

 få flere besøgende på din hjemmeside med automation emails

Jeg er personlig helt vild med Automation Emails til at få mere trafik på ens hjemmeside, hvilket er en serie af forskrevne emails, der automatisk bliver sendt ud til din liste af abonnementer på den pågældende liste og dem der fremover tilmelder sig den.

Når en bruger modtager en email fra dig, kan systemet automatisk se om denne mail er blevet åbnet og om de har klikket på et af de links du har skrevet i emailen.

Derfra kan du bede systemet om, at hvis brugeren ikke har åbnet mailen om at sende dem en påmindelse om denne mail. Hvis de har haft åbnet mailen eller klikket på et bestemt link, så kan du bede systemet om at sende den næste mail i rækken om x antal dage, som du mener kunne have brugeres interesse.

Så med andre ord, din Automations mail er en form for tragt, hvor du hele tiden kan tilbyde kunden noget ud fra hvad de viser interesse i når de læser dine mails, samt du kan guide dem igennem et forløb indtil du til sidst har opnået det du ønskede.

Noget for noget princippet

Det kan være svært, at få folk til at give dig deres email! Og det er her noget for noget princippet kommer i spil.

Hvis du gerne vil have, at dine læsere skal engagere sig i din hjemmeside eller blog i så stor en grad, at de vil dele deres navn og email, så giv dem en rigtig god grund.

Sådan her kunne du fx hive en emailadresse ud af dine læsere:

Lad os sige du har lavet en hel hjemmeside om barndåb og gerne vil tjene penge på nogle rigtig lækre produkter, du kan tilbyde dine læsere, hvor du har en del lukrative affiliate aftaler. Dine tilbud er alt fra dåbskjole til pynt på bordet. Men du ved, at dine læsere kun ser 2,3 sidevisning når de besøger din hjemmeside og umuligt kan nå at se alle tilbud.

Så er det her, det gælder om at fange dem med et godt Automation tilbud.

Du kunne fx tilbyde dine læsere når de tidligt i processen besøger din side om “barndåbensforløb”, at de kan få tilsendt en tjekliste direkte til deres email eller få tilsendt en lille 10 siders e-bog om barndåb.

På den måde kan du få deres email adresse og sætte dem igang med dine automations emails, hvor du skiftevis sender dem gode råd, tilbud og måske nogle små konkurrencer.

Email automation udbyder vi anbefaler

Vi benytter selv Mailerlite til alt vores email automation og nyhedsbreve. Deres system er super enkelt at komme igang med og det tager ikke længe før man har sat et ret avanceret automations mail system op, der vil hjælpe en med, at få flere besøgende på ens side igennem emails, samt det hjælper en med at opbygge en passiv indtægt, der støtter op om ens passive indtægt år efter år.

Mailerlite tilbyder, at man gratis kan sende automations emails afsted op til de første 1.000 abonnementer. Kommer ens liste højere op end 1.000 abonnementer eller vil man gerne sende mails uden deres reklame logo i bunden, så kan man betale sig fra det, hvilket koster fra $10.

✅ 14 dages Gratis prøve periode
✅ Gratis at sende ud til de første 1.000 abonnementer
✅ Enkelt og let at komme igang med
✅ Pris pr måned $0 – $99

Prøv det Gratis i 14 dage

Det skal lige siges, for en god ordens skyld, at vi er affiliatepartner med Mailerlite, men det ændre ikke på, at vi varmt vil anbefale det og selv bruger det dagligt.

2. Optimering af CTR fra serp

Det kan bare ikke understreges nok at CTR ( Click Through Rate = Antallet der klikker fra søgeresultat ind på din hjemmeside ) har en kæmpe betydning for, hvor højt du kan komme til at ligge, når folk laver en søgning.

Det er derfor vigtigt, at du giver dig rigtig god tid til, at skrive en titel på dit indlæg, der virkelig fanger folk og give dem lyst til at klikke på netop dit link.

Faktisk er der undersøgelser der viser, at titler hvor der indgår tal i får op til 36% flere kliks. Det kan have en kæmpe betydning for, hvor mange besøgende dine indlæg trækker ind til din hjemmeside, samt at det kan give dig en højere position, hvilket igen øger sandsyndligheden for, at endnu flere ser dit indlæg og potentielt besøger din hjemmeside.

Ved at fokusere på, at få en højere procent del, som klikker ind på dit resultat, så vil du ikke bare få flere besøgende nu og her, men du vil også potentielt stige i rankings, hvilket gør at din placering bliver bedre og dermed set af flere, som igen giver flere besøgende.

3. Optimering af din indledning – Giver længere tid på sitet

Hvor længe dine besøgende er på et givent indlæg eller side er med til, at fortælle Google om brugerne kan lide dit indhold og da folk er hurtige til, at klikke tilbage på google igen og tage næste resultat, hvis du ikke lige fanger dem, så har du allerede forspildt din chance.

Det er derfor super vigtigt, at du fanger læserens opmærksomhed allerede fra start af og får dem til at læse videre på din side. Dette gøres bedst ved at forklare læseren, at du:

Kender til deres problemstilling
Har løsningen på deres problem
Giver dem en take-away de direkte kan benytte med det samme

Dette kan også siges ganske kort: Du skal starte din indledning, med hvad resultatet er, altså hvilket resultat de vil sidde med efter de har læst dit indlæg.

Her er vores metode til at oplyse læseren, at de er kommet til det rette sted:

Det første du bør gøre, er at oplyse læseren om, at dit indlæg omhandler lige netop deres problemstilling, hvilket du kan hjælpe dem med:

“Sidder du og skal til at skrive en god ansøgning, men ikke helt ved hvordan du kommer bedst fra start og ikke mindst, hvordan du kan stå frem blandt de mange ansøgere?”, så kan vores 14 steps guide til at skrive en god ansøgning, der bygger på de seneste undersøgelser inden for jobansøgninger, hjælpe dig ekstremt meget”

Men her stopper din intro ikke helt, for det er nu vigtigt, at du forklarer dem hvad de får ud af, at læse resten at dit indlæg og hvad deres take away er:

“Når du har læst dette indlæg, så vil du ikke bare have en forståelse for, hvordan du skal gribe din ansøgning an, men du vil kunne sætte dig direkte ned og lave en fantastisk præsentation af dig selv, der øger dine muligheder kraftigt for at blive indkaldt til en jobsamtale.”

4. Optimering af rich content / Rich snippets

Dette punkt er der bare sååå mange blogs og websites, der ikke får tænkt nok over, men derimod bare skriver op mod 500 ord og tror de er dækket fint ind. De glemmer bare, at brug af rich content altså Billeder, visualisering og multimedia som fx at embed youtube videoer er super vigtig for det visuelle indtryk og gøre oplevelsen lækker for dine besøgende.

Faktisk viser det sig, at 94% bedømmer kvaliteten ud fra design først og dernæst selve indholdet ifølge en undersøgelse lavet af sheffield University, så nu forstår du måske bedre hvor super vigtig den grafiske opstilling er på dine indlæg.

I en anden undersøgelse lavet af Brian Dean, så out performer indlæg med billeder klart indlæg uden billeder. Det vil altså sige, at der direkte er en forbindelse mellem brug af billeder i dine indlæg og den ranking du har på søgeresultatet på Google.

Hermed ikke sagt at du skal gå helt amok og plastre dine sider til med billeder og videoer, men brug det, hvor det giver mening og hvor det kan være med til at skabe bedre forståelse for dine besøgende.

“Time on site” er en ranking faktor, der har en stor effekt på dine rankings på google, så at kunne holde på de besøgende så længe som muligt har helt klart en effekt.

5. Optimer UX / Lavere bounce rate

Brugeroplevelsen på siden er vigtigere end nogensinde før og især de seneste Google core updates har haft fokus på dette. Har du ikke styr på dette områder kan det koste dig rangeringer og dermed også antallet af besøgende på din hjemmeside.

Du kan forbedre brugeroplevelsen på mange måder, men det er nok en af de mest oversete ting for mange virksomheder

Forbedring af loadtid

Det er super vigtigt at ens hjemmside loader hutigt, faktisk er der flere studier der viser, at du kan tabe mellem 7% og op imod 29% af dine potentielle konverteringer pr. sekund langsomere din hjemmeside loader. Er du usikker på hvordan du klare, så kan du indtaste din sider på dette online tool som Google har lavet kaldet Page speed indsights og se hvordan du klare dig. Jeg vil anbefale at du går efteren samlet score på mindst 80 fra mobil og gerne over 90 fra computer.

Har du en WordPress hjemmeside, kan jeg anbefale, at du benytter et godt tema som fx. Divi theme, hvilket er et ret hurtigt tema, der også har en masse templates, som man kan designe ud fra, hvilket giver en bedre grafiskoplevelse.

Udover et hurtigt tema, er det også vigtigt at siden cacher ordenligt, hvilket giver en super lav loadtid, hvilket både er med til, at sænke din bouncerate, øger din konvertering og på sammetid sender bedre signaler til google, her bruger vi selv Litespeed cache plugin. Hvis du virkelig vil gå efter guldet, så kan du optimere dine billeder med Imagify.

Hvis du virkelig ønsker at forbedre bruger oplevelsen, så er det en god idé, at linke til relevante kilder, der går mere i dybden med det indhold din artikel handler om, hvilket også skaber mere troværdighed og tillid til dit indhold, da det vil være med til at understøtte dine udtalelser.

Mange glemmer at linke internt til egne relevante sider, hvilket er en kæmpe fejl, når du linker rundt til dit eget indhold, gør du det ikke bare mere søgbart, men du er faktisk også med til at påvirke dine rangeringer på Google, vi har set mange casestudies, hvor flere større bloggere og virksomheder har hævet deres rangeringer på google og deres samlet trafik med over 25%.

Hold øje med hvordan brugerne oplever din hjemmeside

Dette er et punkt, som rigtig mange skipper, men ved atbruge fx Mouseflow, kan du se, hvordan brugerne oplever og navigere rundt på din side. Dette giver dig en bedre forståelse, hvad du eventuelt skal ændre eller tilpasse. Mouseflow har en lille kode, som du indsætter på din hjemmeside også kan du se videoer af, hvordan dine kunder surfer rundt på dit site.

6. Driv trafik fra YouTube

Youtube kan være dit smuthul til succes. Vi ser igen og igen, at alt for mange bloggere og hjemmeside ejere ikke får gjort ordenligt brug af Youtube, som både kan skaffe dem kunder, men også flere besøgende til deres hjemmeside.

Hvis du ikke allerede har en Youtube kanal til din hjemmeside, så er det helt klart på tide, at komme igang. Denne kanal støtter virkelig op om dit brand og giver dig både autoritet, troværdighed og besøgende til din hjemmeside, hvis det er udført korrekt. Og jeg behøver jo ikke at fortælle dig, at det giver flere kroner på kontoen i sidste ende.

Konkurrencen er lavere på YouTube

Det er lettere at komme op og ranke på YouTube end det er, at skrive et indlæg og komme til tops på Google, samt det går tit meget hurtigere med at få gode resultater med Youtube.

Dette skyldes at rigtig mange virksomheder og blogs slet ikke gør sig nok i YouTube, samt de glemmer muligheden for at embed videoen fra YouTube i deres indlæg, som giver en meget bedre brugeroplevelse og dermed også gør dit indhold på hjemmesiden eller bloggen mere interessant.

7. Web push notifikation

Hvis du ikke ved hvad Web Push Notifikationer er, så er du helt sikkert ikke alene, men en ting er sikkert, du har helt sikkert selv modtaget dem dagligt på din telefon eller computer.

Web push notifikationer er, at man får en lille besked i sin browser eller på sin telefon, når der er fx en ny besked til dig på Facebook, eller et nyt like på dit billede. Men det er altså ikke kun sociale medier, der kan gøre brug af denne teknologi. Du kan også som hjemmeside ejer og blogger benytte denne fantastiske teknologi til at få mere trafik til din side og få fokus på din hjemmeside.

Det smarte ved Notifikationer er, at dine besøgende ikke behøver at oplyse deres email, så derfor ser vi typisk, at mellem 2-7% af de besøgende siger “ja tak” til notifikationer, så du kan hurtigt kunne bygge en solid liste op, som du kan sende tilbud til eller sende notifikationer, når du har nye produkter eller indlæg, som du vil gøre dem opmærksom på.

Det er ikke unormalt at se, at 10-20% af de personer du har på din aktive notifikations liste klikker ind på din notifikation. Så dette værktøj kan virkelig have kæmpe betydning for dit samlet antal besøgende og bør helt sikkert være med i.

Hvor mange besøgende kan du forvente på din hjemmeside?

Dette svar er meget forskelligt fra site til site, men kigger vi lidt overordnet på det og tager udgangspunkt i en helt ny blog, der kun trækker trafik til sig organisk og gør brug af de strategier vi netop har gennemgået, så kan talene se således ud:

MånederSidevisningerAntal indlæg
9 måneder3.000100
12 måneder15.000130
18 måneder50.000160
25 måneder100.000210

Få flere besøgende på din hjemmeside med vores tips

Bliv en del af vores SEO insights community, hvor vi løbende deler vores erfaringer og casestudies med vores community.


Som Gratis Medlem af Delta Startups “SEO insights community” får du:

✅ Nyttige tips til at få mere trafik
✅ Insights fra vores Case studies
✅ Adgang til feedback fra community poll surveys
✅ Adgang til vores Q&A dage


Det eneste vi skal bruge fra dig er dit navn og din email, så er du automatisk en del af Delta Startups Community, som du altid kan framelde dig. Det er 100% gratis, at være en del af Delta Startups community.