Sidder du og overvejer at starte en blog? eller er du blot nysgerrig på, hvad tjener en blogger egentlig om måneden? så kan det være svært at få et direkte svar, da der er stor forskel på, hvad en blogger tjener på sin blog.

En ny blogger tjener mellem 20-100 kroner pr. 1.000 sidevisninger, erfarende bloggere tjener 200-500 kroner pr. 1.000 sidevisninger og eksperterne inden for området kan overgå 2.500 kroner pr. tusinde sidevisninger. Fuldtids bloggere tjener i gennemsnit over 200.000 kroner om året.

Når du har læst dette indlæg, så har du en meget bedre forståelse for, hvor meget en blogger tjener.

Hvad tjener en blogger om året?

Bloggere tjener igennemsnit 228.000 kroner om året, hvor af top 2% af de aktive bloggere tjener over en million om året. Der er meget stor forskel på, hvad den enkelte blogger tjener ud fra emne de skriver om og hvor længe de har været igang.

Det siger lidt sig selv, at der er stor forskel på, hvad den enkelte blogger tjener, men når det så er sagt, så er der alligevel nogle tal man kan tage udgangspunkt i. Kort sagt så vil man godt kunne tjene 14.000 – 25.000 kroner på ca. 50.000 sidevisninger, hvis ens blog er sat rigtigt op.

Det skal hertil lige siges, at disse tal er ret konservative, da der kan være blogs, der tjener langt mere end disse tal. Vi har sat nogle tal, som vi selv overgår med vores egne sider, samt nogle tal, som det er rimeligt at antage, at man kan tjene med sin blog, hvis man har gjort sit arbejde ordenligt.

TidSidevisningerForventet Indtægt
9 måned3.000~ 500 kroner
12 måneder15.000~ 1.500 kroner
18 måneder50.000~ 14.000 – 25.000
25 måneder100.000~ 27.000 – 60.000
Anslået månedlig indtægt fra blogs ud fra aktiv tid som niche site blogger
.

Lær alt du bør vide om at blive blogger og tjen penge online

69% af bloggere tjener meget lidt eller ikke penge på deres blog

Det virker måske helt tosset, at gennemsnitslønnen for en blogger ligger på over 200.000 kroner, men at 69% af blogger ikke tjener penge på deres blog.

Dette skyldes blandt andet, at 34% af de aktive bloggere har været aktive under et år og ikke monetiseret deres blog endnu, samt at en stor del af bloggere ikke bygger deres blog til organisk trafik, der kan forsætte med at tiltrække besøgende på deres blog selv efter de er stoppet med at promovere deres indhold.

Det skal hertil siges at en stor del af nye bloggere herhjemme tager en Gratis blog løsning, hvilket ofte betyder, at de bannerne der bliver vist på deres blog får de ingen indtægt fra med mindre de opnår over 25.000 sidevisninger om måneden.

På YouTube underviser vi dig i, hvordan du kan starte en blog og ikke mindst, hvordan du trækker trafik ind på den og tjener mest muligt.

2% af bloggere tjener over en million om året

hvad tjener en blogger i 2020

Det lyder måske helt vildt at 2 ud af 100 personer opnå at tjene over en million om året. Dette skyldes at de bedste bloggere typisk er niche site bloggere eller virkelig unicorns inden for livsstil blogging.

De fleste af de bloggere der tjener over en million er dog internationale bloggere der skriver på engelsk og typisk også bloggere, der sælger produkter eller ydelser af en art via deres blogs og niche sites.

Eksempler på niche bloggere der ligger i top 2% nationalt og internationalt

Martin Rosenbæk
Martin fra HLTV.org har over de seneste 18 år opbygget sig et eSport nichesite, der i 2019 havde en bruttofortjeneste på over 32 millioner kroner.

Alborz Fallah
Alborz Fallah har bygget en niche blog ved navn Car advise og laver 800.000 kroner om måneden. Største delen af hans indkomst kommer fra reklame og sponsor aftaler.

John Lee Dumas
John Lee Dumas og hans ægtefælde driver en niche blog / pod cast, hvor de har lavet over 1500 interviews med kendte entrepreneurs, som Tony Robbins, Gary Vee med flere. Entrepreneurs blogging og Podcast har der alle dage været penge i, hvilket deres månedlig indtægt på over 1.3 million også understreger ret så kraftigt. indtægten kommer fra landingpages, hvor de sælger kurser, clickfunnel software.

31% kan mærke indtægten fra deres blog i deres privat økonomi

Der er faktisk ret mange der tjener en pæn sum penge på deres blog også selvom det måske ikke er blevet til en fuldtidsindtægt endnu, som tidligere nævnt så tjener 2% af bloggerne over en million om året, derefter tjener de næste 2% mindst 720.000 kroner om året.

Her er et lille overblik over hvor meget bloggerne tjener:

 • Top2% af blogger tjener over en million om året
 • Top4% tjener over 60.000 kroner om måneden
 • Top13% tjener over 6.700 kroner om måneden
 • Top20% tjener alle over 3.500 kroner om måneden
 • 31% tjener penge på deres blog
 • 34% af aktive blogs er under 1 år gamle
 • 69% har ingen eller lav indtægt på deres blog (Nystartet eller ikke monetiseret)

Det skal hertil siges, at der ikke er taget forbehold for hvorlænge bloggerne i top30% har været aktive bloggere.

45% af bloggere der tjener over 340.000 kroner sælger eget produkt

Jo, det er dejligt med passive indtægter fra Affiliate aftaler og bannere, men hvis man virkelig vil maximere profitten på sin blog, så er salg af eget produkt eller ydelse vejen frem.

Der er bare mange penge at hente på at sælge egen produkter, hvor man får en stor procentdel af salget selv, fremfor amazon affiliate, hvor man typisk kun får mellem 1-3% af omsætningen efter deres nye satser der er stillet op i april 2020 .

Eksempler på niche bloggere i Danmark, der tjener på salg af ydelser eller produkter:

Polterabend.dk
Polterabend.dk er et niche site, der blogger om polterabend aktiviteter, der sælger eksponering til firmaer i event branchen. bruttofortjeneste på 916.000+ i 2018. etableret i 2012.

Bryllupsklar.dk
Bryllupsklar er nok et af de bedste eksempler på et aktivt valg om at være niche site blogger, parret  Ki Schou og Martin Hansen sælger ydelser på deres websites, heriblandt bryllupsklar og babyklar.

Deltafun.dk
Delta fun er vores egen niche blog, hvor vi sælger service ydelser. Virksomheden har siden 2018 omsat over 500.000 om året.

Internationale Statistikker

 • Der er over 152 millioner blogs på nettet.
 • Der bliver skrevet et nyt blogindlæg hver 0.5 sekund.
 • 77% of internet brugerne læser blogs regulært.
 • Kun 2% af de aktive bloggere tjener over en million pr år. (Størstedelen internationale)
 • Det tager typisk 18 måneder at skabe sig en levevej som blogger.
 • 34% af de aktive bloggere har været blogger i mindre end 12 måneder.

Hvad tjener en ny blogger:

I starten tjener en blogger ikke så meget og deres besøgstal er også meget svingende, typisk ser vi mange af de nye blogger starte med lidt banner indtægt typisk fra Google Adsense, hvor de i starten ikke vil få meget pr klik og det er meget normalt at en ny blog kun tjener mellem 10-25 kroner pr tusinde visninger.

En ny blog har typisk under 5.000 besøgende om måneden og tjener typisk under 1.000 kroner om måneden

LÆS DETTE INDEN DU STARTER: 5 Vigtige overvejelser inden du starter en blog

Hvad tjener en etableret blogger:

Når man begynder af få etableret sig selv som blogger og begynder at benytte sig af flere indtægtskilder på sin blog, så ser vi en meget markant stigning i indtægten, her ser vi ofte, at der både er tale om brug af banner indtægt, Affiliate indtægt, sponsoreret indhold og salg af produkter.

En etableret blogger kan let lave mellem 200 – 500 kroner pr tusinde visninger, men vi ser også blogs og niche sider lave langt højere beløber end dette. Hvis du er seriøs omkring din blog, så følg Delta Startups kanal på Youtube, hvor vi hver uge udgiver nye videoer om, hvordan du trækker mere trafik ind på din blog og hvordan du tjener mest muligt på dine besøgende.

En etableret blogger har typisk mellem 25.000 – 100.000 sidevisninger om måneden. og det er meget normalt at vi ser bloggere der har 50.000 sidevisninger laver omkring 14.000 – 25.000 kroner om måneden.

Hvad tjener professionelle bloggere?

De bedste bloggere er mere end bare bloggere, deres kendskab til markedsføring er ofte exceptionel og de konkurrere inden for de hårdeste emner som Finans, forsikring og lånemarked. Disse folk er i en klasse for sig selv og konkurrere, hvor det er alle hårdest.

“Vi har selv enkelte niche sites, der kan være med i denne kategori, der laver over 10.000 kroner pr. tusinde sidevisninger, hvilket er helt vildt.”

– Justian Rumle Madensen

De hårdere drenge laver ofte over 2.500 kroner pr tusind sidevisninger også selvom deres trafik mængde kan være ret lav på enkelte nichesites. Vi støder også ind i vilde resultater, hvor vi ser bloggere runde langt over 10.000 kroner pr tusind sidevisninger, hvilket er helt vanvittige resultater.

Se flere videoer på Youtube om, hvordan du kan tjene penge som blogger

Hvordan tjener man penge som blogger?

Nu har vi kigget lidt på hvor meget disse bloggere kan tjene penge på deres blogs og niche sider og nu til det helt store spørgsmål, hvordan er det så, at de tjener penge på deres blog?

De fleste bloggere tjener penge på Banner reklame, affiliate aftaler og sponsoreret indlæg. Større og mere veletableret blogs tjener dog også en stor del af deres penge på info-produkter, salg af produkter eller ydelser.

 1. Banner indtjening
  Den første indtægt, som langt de fleste bloggere starter med at tjene penge på er banner indtægten. De starter typisk med at tjene omkring 20-30 kroner pr 1.000 sidevisninger, men i takt med, at deres blog vokser og man kan gøre brug af premium ad-netværk, som Ezoic, så ser vi ofte at denne indtægt stiger til mellem 60-250 kroner pr. 1000 sidevisninger, hvilket afhænger meget af, hvilken branche man er i og hvilke emner man har valgt at skrive om.

  Banner indtægten på banner reklame er klart den indtægt, der er letteste at sætte op på sin blog og er derfor typisk også hoved indtægten på nye blogs og nichesites. Men i takt med at et site vokser, så ser vi også at denne indtægt typisk ikke bliver ved med at være den dominerende indtægt og at andre indtægtskilder overtager størstedelen af indtægten.

  Kom igang med at tjene flere på banner med ezoic

 2. Sponsorerede annoncer/artikler
  Sponsorerede artikler er også en smart måde, at tjene penge på, hvilket er en meget udbredt måde, at tjene penge på en blog. Her bliver bloggeren betalt for, at skrive og udgive artikler om produkter, som firmaer gerne vil have promoveret.

  Men her skal man være opmærksom på, at ikke alle bloggere bliver betalt ens, for der er mange faktorer, der spiller ind. Først og fremmest handler det om, hvor meget en virksomhed gerne vil kædes sammen med bloggeren, samt det spiller også en stor rolle, hvem bloggerens læsere er og om virksomheden mener, at denne målgruppe er den samme som virksomhedens i et eller andet omfang.

  Hvad tjener en blogger så typisk på Sponsorerede artikler?
  Her ser vi ofte i Danmark, at priserne starter omkring de 350-500 kroner pr indlæg for en nyetableret blog, hvor mere etableret bloggere kan tjene 1.000 – 5.000 kroner. Der er dog nogle bloggere der har opbygget så stærkt et brand, at de kan tage meget mere end 5.000 kroner for et indlæg, men det er mere undtagelsen end reglen.


 3. Affiliate Partner aftaler
  Affiliate aftaler er her mange bloggere virkelig tjener deres penge og her er det igen meget individuelt, hvad den enkelte blogger tjener på sådan en aftale.

  En affiliate aftale er egentlig bare, at man som blogger henviser sine læsere til ydelser eller produkter, hvor man får en provision, såfremt en af de personer man henviser over køber et produkt eller en ydelse

  Affiliate aftaler er typisk baseret en procent del af salget eller et fastsat beløb. Der er kæmpe forskel på, hvad man får i provision, så her gælder det virkelig om, at undersøge nøje, hvilke aftaler man skal tegne.

  Tager man fx Amazon de tilbyder typisk kun mellem 1-4% i provision, men har til gengæld en høj konverteringsrate i fx USA.

  Her i Danmark findes der et affiliate netværks man kan melde sig ind i, hvor der er over 1.000 danske virksomheder tilknuttet, som du kan lave aftaler med, hvor mange aftaler ligger på 8%-25%. Læs mere om at komme igang med partner ads her.

  Affiliate indtægten udgør typisk for mellem 25% – 60% af den samlet indtægt på mange blogs.

  Her er et dansk affiliate netværk du kan melde dig ind i og få adgang til over 1.000 affiliate aftaler

 4. Sælge info produkter / service ydelser
  En måde vi ser mange bloggere hæver indtægten er ved, at sælge egne infoprodukter eller service ydelser og her ser vi virkelig en markant forskel på indtægten pr. 1.000 sidevisninger.

  45% af bloggere der tjener over 340.000 sælger enten infoprodukter eller service ydelser via deres blog. Dette viser sig i mange tilfælde at være ret lukrativt og her ser vi også ofte at en blog kan gå fra at lave 200-500 kroner pr tusinde sidevisninger til at lave 1.000 – 5.000 kroner pr tusinde sidevisninger.

  Flere og flere bloggere er også begyndt at sælge info produkter også kendt som digitale produkter, hvilket kan være alt fra en E-bog, en guide, et online kursus, medlemskab eller lignende produkter, hvor bloggeren investere sin tid i at skabe et produkt der kan sælges igen og igen uden yderligere eller med meget få meromkostninger.

 5. Sælg egne produkter
  Efter man har været i gang med at blogge noget tid, så ser vi ofte at mange bloggere begynder at skifte affiliate aftaler på 1-10% ud med egne produkter, hvor hele kagen er deres. Dette kræver dog lidt mere arbejde og gør bloggen mindre passiv og der er da også behov for et varelager eller dropshipping aftaler.

  Salg af egne produkter kan svinde meget, men her ser vi ret ofte, at der omsættes flere tusinde kroner pr 1.000 sidevisninger.

 6. Medlemskab / abonnementer
  Vi ser flere og flere bloggere og især nichesite bloggere gøre brug af medlemskab og abonnementer på deres blog, hvilket giver adgang til forskellige service ydelser og fordele. Priserne svinger meget fra nichesite til nichesite og det er meget forskelligt, hvad den enkelte blogger udbyder.

  Det kunne fx være en side om hunde, hvor man som medlem bliver en del af klubben og får en masse medlemsfordele, men vi ser også bloggere, der har stor kendskab til et område, hvor man får adgang til deres video kartotek eller man kan deltage i månedlig begivenheder eller live-streams.


 7. Donationer
  Donationer kan virkelig også være en meget indbringende måde, at lave penge på og det er ikke kun velgørenhed, der benytter sig at denne fremgangsmetode.

  Kigger vi på streamerne er donationer og tips blevet super populært, men dette er også begynde at dukke op på blogs, hvor man kan komme på donations toplisten for denne måned.

  Jo mere kreativ man er, jo mere har folk løst til, at give donationer, her ser vi især top10 lister over hvem der har doneret mest eller top10 liste over mest doneret i denne måned er en effektiv måde, at få donationer på.

  Her kan man gøre brug af Mobilepay, Patreon eller PayPal til at modtage donationer.

 8. Reklame indtægt med YouTube
  Vi ser flere og flere bloggere sammensætte deres blog og en Youtube kanal, hvilket efter vores undersøgelser viser sig, at være en smart måde at skabe autoritet på.

  Flere bloggere benytter sig af, at have en youtube kanal, hvor de lægger videoer op, som de kan indlejre på deres blog også. På disse videoer kan de tjene mellem 10 kroner op til 250 kroner pr. 1000 visninger, hvis ellers de har over 1000 abonnementer på deres kanal og over 4000 sete timer på deres videoer inden for de sidste 365 dage.

 9. Lead Funnel
  Lead funnels er en ufattelig effektiv måde at opbygge tillid til både ens brand og de produkter man vil promovere.

  Lead funnels giver en gentagende mulighed for, at komme foran kunden/læseren med tilbud og mere information, hvilke betyder, at man får mere tid til at klargøre den potentielle kunde til at købe det pågældende produkt eller ydelse.

  Det giver typisk en højere konverteringsrate på produktet eller ydelsen og skaber flere muligheder for salg end hvad man kan præsentere på i et enkelt indlæg.

  Lead funnels er typisk et vigtigt element i ens samlet Email marketing strategi.

 10. Email Marketing
  Email marketing er klart undervurderet af rigtig mange bloggere og ses tilmeld blandt mange som en forældet metode at trække trafik ind på bloggen. Men de niche bloggere, der virkelig forstår at gøre brug af email marketing både i form af nyhedsbreve, tilbudsmail og lead kampagner ser ofte en ret stor indtægt komme fra netop denne marketing strategi, samt det er en effektiv måde, at holde kontakten med deres læsere på.
 11. Sælge sin Blog
  Det lyder måske lidt tosset i dine øre, at bygge en blog op bare for at sælge den derefter, men det er nu en god forretning for mange bloggere at bygge og sælge på denne måde.

  Typisk ser vi blogs blive solgt for mellem 15-35 den månedlige indtægt på bloggen, så hvis en blog laver 5.000 kroner om måneden vil man kunne sælge den for 75.000 til 175.000, hvis man kan finde den rette køber. Der findes sider, hvor man kan sælge sine blogs, men det er nu mere en internationalt tendens.

  Her på Delta Startups kender vi til en dansk blogger, der på lidt over 1½ år bygget en blog op og solgte den for 180.000 kroner, sideløbende med at han bygget på flere andre blogs.

Vil du gerne vide mere om disse metoder at tjene penge på sin blog, så kan du lære mere om, hvordan du tjener penge på at blogge her.

Tjener niche bloggere eller livsstil bloggere mest?

Dette er et super godt spørgsmål og svaret er: Det kommer an på omstændighederne!

Hvis vi skal være helt ærlig, så er det nok begrænset, hvor spændende de flestes liv er og det er også kun meget få personer ud af alle dem der prøver, der bryder igennem lydmuren og får succes, som livsstils blogger. Dem der så endelig formår at få både mediernes og deres følgers opmærksomhed, kan tjene kassen på en livsstils blog på sponsor aftaler og ikke mindst på affiliate og egne produkter.

Men langt største delen af bloggere ville faktisk være bedre tjent med, at opbygge en niche blog, hvor de holder sig til et specifikt emne, som de kan skabe Ekspertise, autoritet og troværdighed inden for. Typisk ser vi også en meget højere indtægt pr 1.000 sidevisninger hos niche sites/blogs end hos de klassiske livsstils bloggere der tjener lidt på lidt sponseret indlæg og får lidt frynsegoder her og der.

Hvis du gerne vil lære mere om, at tjene penge online, så se med på vores Youtube kanal, hvor vi hver uge udgiver nye videoer om, at tjene penge online.

Er det for sent at starte som blogger i 2020?

Det er på ingen måder for sent at starte et liv som professionel blogger. hvert år er der en stor stigning af folk der søger svar på diverse søgemaskiner og flere og flere kommer online, hvilket skaber gode vækstbetingelser.

Når det så er sagt, så er der også hård konkurrence, dog mest internationalt og vi ser typisk at det tager 18 måneder at opbygge en blog man kan leve af, men det kan gøres hurtigere, hvis man er dedikeret nok.

Bliv en del af Delta Startups Blogger community