Det er lettere end nogensinde før, at starte en blog, da der findes et hav af løsninger, hvor du hurtigt og let kan opsætte en blog, men det er ikke lige meget, hvordan du sætter din blog op og hvordan du skriver dine indlæg, hvis du gerne vil have succes med din blog.

Du kan enten starte en karriere som blogger ved, at skrive blogindlæg for allerede etableret sites mod betaling eller du kan starte din egen nichesite eller starte som livsstilsblogger.

I dette indlæg, der vil vi vise dig, hvordan du kan blive blogger og starte din egen blog, samt hvordan du opsætter den til succes. Vi opsætter selv vores blogs på denne måde til alle i vores Basis+ og Premium Network for bloggere.

Hvad skal du være særlig opmærksom på inden du starteren blog?

Langt de fleste der starter som blogger tror, at det bare gælder om, at skrive lidt indlæg også reklamere dem op på de sociale medier og dermed vil man få en fast kerne af loyale læsere. Men det er faktisk kun ganske få, der kan få succes med denne fremgangsmåde.

I vores optik her på Delta Startups, så er det en langt bedre fremgangsmåde, at skrive sine indlæg, så man kan trække trafik ind fra søgemaskiner og her tænker vi hovedsageligt på Google.

Men det tager tid før dine blogindlæg vil begynde at trække store mængder trafik ind fra google, hvilket gør at man ser en meget forsinket effekt af sit arbejde som blogger, det kan sammenlignes lidt med landbrug, det du sår i denne måned, kan du først høste frugterne af om 5-8 måneders tid.

Derfor er det også vigtigt for os at pointere, at du mindst skal lægge et års arbejde ind i din blog og først forvente fuld effekt af dit arbejde efter 18 måneder. Hvis du kan holde dig selv til ilden, så skal du nok kunne høste frugt af dit arbejde med tiden.

Hvilken type blogger skal du være?

De fleste er faktisk ikke bekendt med, at der er flere forskellige typer bloggere, for herhjemme i Danmark, der høre vi kun livsstilsbloggere omtalt som “blogger” og vi glemmer lidt nichesite bloggerne i denne omfang.

Der er en del snak i branchen om, hvorvidt man kan sige, at der er to forskellige typer bloggere, men kigger vi herhjemme, så er der en helt klart opdeling mellem Niche bloggere og livsstilsbloggere.

De klassiske livsstilsbloggere skriver typisk, hvad der rør sig i deres liv og deres blogs bære typisk også præg af, at de bevæger sig mere på kryds af emner, der kan have deres læseres interesse i et eller andet omfang.

Nichesite bloggere bliver ofte betegnet som marketing bloggere, der igennem research finder frem til nye blogindlæg de vil skrive inden for deres emne. Ved at holde sig til et emne og trække trafik til deres blog har Nichesite bloggerne ofte lettere ved at monetisere deres blog og tjene væsentligt mere pr 1.000 sidevisninger end største delen af livsstilsbloggere.

En grov betegnelse af livsstilsbloggere og nichesitebloggere kunne også være: Multi-emne Blog vs. Enkelt-emne blog.

ligesom vi anbefaler vores kursister i vores “Bliv professionel blogger” kursus for vores Premium blogger netværk. Så vil vi også anbefale dig, at virkelig finde en niche du holder dig inden for og går i dybden med, da det er vores erfaring, at det er lettere at skabe autoritet, troværdighed overfor google men også dine besøgende, hvilket gør det lettere at monetisere din blog og dermed kunne skabe en bedre indtægt.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi definere hvad en blogger er og hvilken betydning, det har haft for mig og min familie, så kan du læse mere om hvad er en blogger her. Vi har selvfølgelig også lavet en “om os” side her for Delta Startups, hvor vi åbenlyst deler vores resultater med dig, så du kan se, hvilke bedrifter johnny, Helena og jeg har opnået igennem tiderne.

Hvilke emne skal du blogge om?

Når du har valgt, hvilken type blogger du vil være, så er det på tide at vælge et eller flere emner du ønsker at skrive om. Det er dog eventyrligt vigtigt, at du virkelig gør dig nogle grundige overvejelser om, hvilke emne/emner det skal være, da ikke alle emner er lige gode at lave en blog om, hvis du gerne vil have meget trafik eller en mærkbar indtægt fra bloggen.

Nye bloggere bør holde sig fra disse emner:

Der helt klart nogle emner, hvor det bare er meget svært at klare sig som blogger, det kan skyldes flere ting, men typisk skyldes det, at der er meget hård konkurrence inden for området eller, at der bare ikke er en stor nok interesse gruppe til, at man kan trække nok mærkbar trafik ind på ens blog.

Når det kommer til at bygge blogs op i YMYL (Når det kommer til at bygge blogs op i YMYL (Your Money or Your Life) emner, så er google meget påpasselige efter senere algoritme opdateringer med, hvem der får trafikken på disse typer søgninger. Så hvis man endelig vil kaste sig over sådanne emner, er det vigtigt, at man bruge en del tid på at opbygge E-A-T (Ekspertise, Autoritet og Troværdighed) Hvilket vi alt sammen kommer mere ind på i vores blogger kursus.) emner, så er google meget påpasselige efter senere algoritme opdateringer med, hvem der får trafikken på disse typer søgninger. Så hvis man endelig vil kaste sig over sådanne emner, er det vigtigt, at man bruge en del tid på at opbygge E-A-T (Ekspertise, Autoritet og Troværdighed) Hvilket vi alt sammen kommer mere ind på i vores blogger kursus.

Finans og forsikring

Der er ingen tvivl om, at finans og forsikring er emner, hvor man som blogger virkelig kan lave mange penge, men det er også emner, hvor du vil skulle kæmpe mod virksomheder med million budgetter sat af til content marketing. Så derfor fraråder vi altid nye bloggere, at kaste sig ud mod giganterne til man har fået mere erfaring og selv der vil jeg mene, der er bedre emner og nicher man kan kaste sig over.

Dette er et Your Money or Your Life emne og kræver Ekspertise, Autoritet og Troværdighed overfor google


Fitness

Fitness er også et overrendt emne, hvor både udøvere, trænere, fitnesscentre og producenter virkelig lægger kræfter i for, at få fingrene i kunderne derude. Derfor kan det være utrolig svært at få indhold til at rangere godt. Fitness og vægttabs industrien er lukrativ, hvis man kan få slået hul på den.

Det er ikke umuligt, at bygge en niche side op omkring vægttab og fitness, men det kræver meget omhyggeligt grundarbejde for, at finde indlæg der ikke allerede er blevet fuldt dækket.

Så hvis man endelig skulle kaste over dette emne, så skal man være klarover, at der ligget et kæmpe arbejde forude og at Sociale medier og youtube helt sikkert bør tages med i spil, sammen med en masse personlig branding.

Dette er et Your Money or Your Life emne og kræver Ekspertise, Autoritet og Troværdighed overfor google

Madblog

Madblogs er også super populært herhjemme og jo, det kan sagtens lade sig gøre, at slå hul på dette marked. Men langt de fleste af de klassiske retter og søgetermer er dækket til hudløshed, så her kræver det virkelig en kæmpe indsats for at komme op på nok sidevisninger.

personligt vil jeg fraråde, at man starte en madblog, da vi har så mange andre emner, der ikke er halvt så godt dækket herhjemme, samt for de fleste bloggere vil det være lettere at få monetiseret andre emner.

Medicin

Når nu du ved, at google kigger på “Your Money or Your Life” content og gerne vil tænke sikkerhed overfor de besøgende, der søger på sådanne emner, så kan du nok regne ud, at dette emne er absolut et af de kritiske. Så derfor vil vi altid fraråde med mindre du er en Ekspertise eller Autoritet inden for dette område, at kaste dig over emner inden for denne industri.

Dette er et Your Money or Your Life emne og kræver og Troværdighed overfor google

Vores anbefalinger til nye bloggere:

Når du skal vælge emne/emner som din blog skal omhandle, så er der rigtig mange ting, som man egentlig kunne bygge en blog op om, men her skal du altså lige være klar over et par ting som ny blogger.

 • Vælg en niche med nok potentielle læsere
  Når du vælger et emne at skrive om, så er det vigtigt, at du vælge et emne, hvor der er nok personer, der potentielt vil lave søgninger om det. Så når du vælger din niche, så prøv at danne dig et indtryk af, hvor mange har interesse i dit emne til hvilke informationer vil de typisk søge på.

  Heldigvis, er der massere af emner, som tusindvis af personer søger på dagligt lige fra, hvordan man planlægger et bryllup til, til hvordan man træner sin hund.
 • Vælg et emne med nok at skrive om
  Når du vælger dit emne, er det vigtigt, at du vælger et emne, som du mener du kan skrive mindst 50 blogindlæg om, det er ærgerligt, at lave en blog og efter en månedstid være løbet tør for indlæg. Langt de fleste nicher er der langt mere end 50 indlæg man kan skrive og her kommer god research også ind i billede, hvilket vi også går i dybden med i vores blogger kursus.

  Generelt er rådet til nye bloggere, at det gælder om, at gå så dybt ned i sin niche som man kan, så hvis man gerne vil skrive om fx mode, så gå mere i dybden og find dine kerne læsere, der fx kunne være kvinder over 40 år, der er svært overvægtige (Næsten 20% af voksne i Danmark er svært overvægtige og næsten 51% er overvægtige) og som har interesse for en hvis tøjstil. På den måde, så laver du indhold der præcis rammer din målgruppe og de føler, at du laver indhold specifikt til dem.

  Det kunne også være du gerne ville lave en blog omkring, hvordan man kan være kreativ og gøre ens privatfester lidt sjovere. Men igen dette er et meget bredt emne, så hvorfor ikke gøre det meget mere specifikt og lave det om Fødselsdage for børn eller for måske Barnedåb?

  Det er dog vigtigt, at man lige tænker over, at hvis man vælger et emne, der er sæson betonet, at man vil se perioder med lavere eller næsten ingen trafik, så det er klogere, at vælge emner der ikke er så sæson betonet.
 • Vælg et emne du brænder nok for!
  Det er altså super vigtigt, at du vælge et emne, som du har passion nok for til at kunne holde dig ved ilden. For der går nemlig typisk mellem 4-8 måneder, før du så små begynder at se resultater af dit arbejde. Så i hele den første periode, der skal man kunne holde sig selv i gang, selvom man næsten ikke har nogle læsere.

  Derfor er det mange gange lettere, at motivere sig selv, hvis det er et emne man brænder for.

  Kan du holde aktiviteten vedlige det første årstid og lægger det arbejde i, som det kræver at få ordenlig gang i en blog, så er du næsten også sikret resultater i en eller anden form og vil derefter kunne høste lidt frugt af dit hårde arbejde og vil stå meget stærkere med den erfaring du opbygger over det første år.
 • Research er nøglen til succes
  Inden du bare kaster dig i gang med, at skrive en masse indlæg, så er det vigtigt, at du laver dit forarbejde grundigt, Dit forarbejde består i, at finde frem til hvilke blogindlæg du gerne vil skrive og sætte dig grundigt ind i dit emne.

  Det er også vigtigt, at du sætter dig lidt ind i, hvad andre sites på nettet har lavet, for at kunne lave noget, der er meget mere behjælpeligt over for læserne, du gerne skulle trække til din blog.

  Netop at lave den rette research er det punkt, som langt de fleste bloggere ikke får gjort ordenligt, hvilket koster dem mange måneder i sidste ende og kan betyde, at det simpelthen giver op, inden de overhoved er kommet ordenligt i gang.

  Dette punkt er så vigtigt, at vi har lavet en hel sektion tilegnet research delen i vores bliv professionel blogger kursus, hvor vi går i dybden med, hvordan vi selv laver vores research og hvordan vi finder emner, at skrive om.

Vælg et domænenavn

At finde et navn til sin nye blog lyder måske, som noget der burde være super let. Men det er faktisk ikke så let, som de fleste tror. Der er nemlig rigtig mange navne, der allerede er optaget, så her skal man altså være lidt kreativ.

Når du som ny blogger sidder og skal finde et domænenavn til din kommende blog, så vil jeg anbefale dig, at købe dit domænenavn igennem Gratisdns.dk, der kan du både se om dit ønsket domænenavn er ledigt og hvad det koster både som .dk .com .org eller hvad du nu måtte ønske.

Fordelen ved at købe dit domænenavn igennem GratisDNS er, at du frit kan vælge, hvilken udbyder, du gerne vil have dine nye blog liggende på (også kaldet hosting af WordPress hjemmeside) Hvilket vi kommer mere til i næste sektion, for her skal du virkelig være vågen. Da der er meget forskel på hvad du får for pengene.

Start og sæt din egen blog op

Nu hvor du har fået valgt dig et emne, fundet ud af, hvad din blog skal hedde, så er det på tide, at du får sat en blog op og her skal du bruge følgende:

 • Hosting af din wordpress Blog
  Med SSL, up-to-date database og hurtig loadtid.
 • Et lækkert Design (WordPress theme)
  Se vores anbefalinger til theme
 • En god WordPress builder (Der gør det let at opbygge grafisk flotte sider let)
 • Opsætning af nødvendige Plugins
 • Opsætning af site kit (Google plugin)

Vi ved godt, især når du sidder og undersøger, hvordan bliver man blogger, så kan det godt virkelig lidt, som man skal være specialist i opsætning af en blog!

Men her kommer vi dig til undsætning

Vi har nemlig gjort det let for alle vores medlemmer af vores basisPLUS løsning, hvor vi hoster deres WordPress-site, installere theme og nødvendige plugins. Her er hvad man får med:

Derfor har vi lavet en samlet pakkeløsning, hvor de vigtigste elementer er med i:

 • Opsætning af egen blog / Niche site
 • + Premium hosting
  Hosting på lyn hurtigt webotel med få blogs på, for at sikre gode loadtider både når man bygger og læserne besøger bloggen (Normal pris: 150 kroner om måneden)
 • + Premium WordPress tema (divi theme)
  Licens til Divi theme, Bloom og Monarch (Normal pris: 45 kroner om måneden)
 • + SSL
  30 kroner pr måned
 • + WP Rocket
  Normalpris 25 kroner pr måned

Hvis du selv skal ud og købe dig adgang til alle disse ting, så vil det koste dig omkring 250-300 kroner om måneden, hvilket du alt sammen kan få med for 97 kroner igennem vores BasisPlus medlemskab

Sådan bliver du professionel blogger!

Hvis du gerne vil komme godt fra start af og du ønsker det bedst mulige blogger-setup, som bare fungere, så klik ind på Bliv proffesionel blogger og se vores tilbud til dig.

Hvordan trækker du besøgende ind til din blog?

Nu kommer vi til det punkt, som det hele jo i bund og grund handler om! – Og det er nemlig det, at trække besøgende indtil din blog og læse dine indlæg.

Men hvordan trækker du smartest besøgende ind til din blog?

Se det er et rigtig godt spørgsmål for, der er mange måder, du kan trække besøgende ind på dit site og her vil vi gennemgå, nogen af de mest anvendte metoder:

Besøgende fra Sociale medier
En af de første måder, som langt de fleste bloggere først får besøgende fra er via sociale medier. Dette er en smart måde at trække de allerførste øjne ind på din blog på. Det man dog skal huske er, at det er lidt som at tisse i bukserne, det varmer fint i starten, men bliver hurtigt en kold fornøjelse. For det er nemlig sådan, at lige når du poster et link ud på de sociale medier, så vil der komme lidt kliks ind på din blog, men få dage efter, så vil denne strøm af kliks forsvinde som dug for solen og du er igen nød til at dele et nyt indlæg for, at trække nye besøgende til.

Fordele ved deling på sociale medier er, at det giver en hurtig effekt og du stort set med det samme vil se besøgende på din blog.

Ulempen er, at det ikke er en særlig passiv måde, at trække trafik ind på bloggen og du er hele tiden nød til, at lave nyt spændende indhold for, at trække besøgende til din blog.Besøgende fra søgemaskiner
Det kræver tålmodighed, at bygge en blog op til, at kunne trække besøgende ind fra søgeresultater på søgemaskiner. Da der mange gange og især for nye bloggere kan gå op imod 4-8 måneder før dine indlæg nærmer sig toppen af søgeresultaterne og vil modtage kliks ind til din blog.

Ulempen ved at trække besøgende ind fra søgemaskiner er, at der er en del konkurrence om at rangere højt på de gode søgetermer, så her er det vigtigt, at du styr på din research når du undersøger, hvilket indhold du skal skrive. Dernæst kan det være svært at udvise tålmodighed overfor den lange vente tid, der er på at høste frugt af det arbejde du har lavet, hvilket gør at mange desværre giver op lige før det bliver sjovt.

Fordele ved at trække besøgende ind fra søgemaskiner er, at hvis du har lavet evergreen indhold (altså indhold som folk vil søge på de næste mange år, måske årtier) Så vil du måned efter måned trække besøgende til din blogindlæg selv flere år efter du har skrevet dem. Dette er helt klart en fordel og gør det lettere at hæve din omsætning måned efter måned, hvis du forsætter med at bygge på din blog, hvilket også er grunden til, at vi ser så mange niche sider, der formår at kommer over flere hundrede tusinde besøgende om måneden og kan komme op og lave helt fantastiske lønninger.


Besøgende fra betalt indhold
Her skal man virkelig passe på, hvis man ikke har helt styr på, hvad man laver, så kan man hurtigt komme til, at kaste gode penge efter dårlige. Forstået på den måde, at hvis det koster dig for meget at trække besøgende ind til dit indlæg eller landingsside, så kan det hurtigt koste dig mere end hvad du omsætter. Så derfor anbefaler vi, at du venter lidt med den betalte del til du har lidt erfaring og ved hvilke sider der omsætter godt.

Ulemper
Det koster en del at trække trafik ind på denne måde, hvilket hurtigt kan blive en dyr erfare, så det er en god idé, at sætte et dagligt budget og holde øje med, hvordan den enkelte kampagne klare sig.

Fordele
Hvis du har egne produkter eller ydelser og har en side, der er god til at konvertere kunder, så kan det være en smart måde, at hæve din omsætning lynende hurtigt.


Besøgende fra Nyhedsbrev
at have en strategi for, hvordan du vil få fingrene i folks e-mail adresser, så du kan sende dem nyheder, kampagne tilbud og i det hele tiden holde kontakten med dem, kan have en sindssygt betydning for din omsætning. Faktisk ser vi ret mange bloggere tjene en stor del af deres indtægt igennem deres nyhedsbrev, hvilket de bruger til at skabe tillid mellem dem og deres læsere.

Ulemper
Det tager tid, at indsamle e-mails fra dine læsere, hvilket i starten går meget langsomt, da din blog ikke har så mange læsere endnu og du kun vil få en meget lille procentdel til at tilmelde sig dit nyhedsbrev.

Fordele
med smart automatisering af dine nyhedsbreve fra nye signups, vil du kunne opbygge smarte og passive måder, at tjene penge år efter år. Dette kræver dog en lille indsats fra start af, men når det først virker, så kan det køre på automatik i år vis.


Besøgende fra andre sites
Efterhånden som du opbygger din blog vil du opleve, at andre blogs eller sites så småt begynder at linke til dit indhold og sender dig trafik. Dette kræver dog en del før dette sker af sig selv.

Du har også muligheden for at blive gæsteskribent på andre blogs og dermed kunne lave links tilbage til din egen side og dermed trække trafik over til din blog.

.

Har du spørgsmål til, Hvordan du bliver blogger?

Har du spørgsmål til hvordan du bliver blogger eller kommer bedst igang med at blogge, så smid en kommentar herunder. Vi besvare alle spørgsmål, så hurtigt som vi overhoved kan.


Læs mere om hvordan du kan blive professionel blogger her