Start din egen blog der kan tjene penge og med tiden erstatte din nuværende indkomst med en online indtægt.
Faktisk vil vi vise dig hvordan vi selv opbygger vores blogs og niche sider, som vi lever af i dag.
Start din egen blog rigtigt
Det er heldigvis let, at starte en blog i dagens Danmark, men når det så er sagt, så er der nogle klassiske fejl man let kan begå undervejs, som du meget gerne skulle undgå.
Der findes flere måder at starte en blog på, men skal vi grovopdele det, så er der 2 blogger typer, som du skal være bekendt med for, at du kan kommer rigtig fra start med din blog.
– Livsstilblogger
De fleste forbinder en blogger med den klassiske livsstilsblogger, der nærmest laver en online dagbog/logbog, hvor de fortæller om deres oplevelser. Det er meget forskelligt om folk finder denne måde at blogge på for let eller svært, da nogle virkelig elsker, at skrive om de små ting i hverdagen og der hele tiden er emner nok at gribe til.
Fordele og Ulemper
Det er let at kommer igang som livsstilsblogger. Det kræver ikke så meget research eller knowhow. Der er næsten ingen begrænsninger i hvad man kan tillade sig at skrive om. Livsstilsbloggere er tit linket op til sociale medier og er linket med personlig branding, hvilket kan give nogle fordele når det kommer til sponsoraftaler eller skabe fokus på andre personlige projekter man starter op.
Ulemperne ved at være livsstilsblogger er, at det er meget få der får ordenlig succes med denne måde at blogge på, samt det er som regel begrænset, hvor meget autoritet man kan opbygge, når det kommer til at trække organisk trafik til sin blog. Det tager også typisk længere før man vil kunne leve af det brand man bygger op.
– Niche site blogger
Mange tror at niche site bloggers er en helt ny kategori af bloggere, men faktisk stammer Niche site blogger helt tilbage til begyndelsen af blogging, der dog bare blev kaldt personlige hjemmesider indtil 1997, hvor udtrykket weblog kom til.
En Niche site blogger skriver modsat livsstil bloggere om et specifikt emne eller niche inden for et emne, som de virkelig fordyber sig i og kommer med deres personlige syn på.
Fordele og Ulemper
Som Niche site blogger, så er det ikke dig som person, der er sat fokus på, men mere emnet som du skriver om.
En niche site blogger bruger typisk Google, Youtube og Pinterest til, at trække trafik ind til sin side. Deres indlæg er designet til, at svare på spørgsmål, som læsere måtte have inden for dette emne.
Niche site Bloggere tjener typisk mere pr. tusind sidevisninger end en livsstilblogger
Forstil dig, at du havde et firma, der skulle sælge et kamera.
Hvis du købte reklame på en blog, der kun skrev om kamera relaterede emner, så ville du få et meget bedre afkast på din investering..
..I modsætning til hvis du lavede reklame på en blog, der omhandler både kamera, sutsko, babytøj og planter i haven.
Det kan dog være begrænset, hvor mange blogindlæg man kan skrive alt efter, hvor lille ens niche er, hvilket også er grunden til, at nogle niche site bloggere starter flere blogs.
Du bør derfor overveje om du vil holde dig til et eller flere emner på din blog.
Bør du starte en gratis blog?
Svaret på dette spørgsmål kommer meget an på, hvad du vil opnå med din blog, hvilken type blogger du gerne vil være og ikke mindst, hvor hurtigt du gerne vil se en indkomst fra din blog. Så der er altså en del elementer der bør tages med i dine overvejelser.
Fordele og ulemper ved Gratis blog
En af de fordele, som der er ved at starte en gratis blog er blandt andet, at du kan komme stille og roligt i gang uden at skulle have den store tekniske forståelse og det hele er sat op for en, samt det faktum, at du ikke er ude og investere i hosting, kryptering, domæne navn m.v.
Der er dog helt sikkert også ulemper ved denne løsning, da der tit er store bannere på din blog, som du ikke får nogen indtægt fra i starten, samt du tit er begrænset i hvordan du kan sætte din blog op. Tit er disse løsninger også lidt langsommere til at blive indlæst/loadet, hvilket giver en dårligere oplevelse for dine læsere. Vi ser faktisk nogle af disse gratis platforme, hvor selv deres premium bloggere har sider der loader på 44 sekunder.
Fordele og ulemper ved en betalt blog løsning
Hvis du virkelig er seriøs omkring dit blog projekt, så vil jeg klart anbefale dig, at betale for din blog. Dette kan dog godt løbe en lille smule op, hvis du gerne vil have alle de løsninger vi ser mange professionelle niche site bloggere bruger. Du bør som minimum have:
- Et domænenavn
- Hosting af dit domæne (Webhotel)
- SSL Certifikat
- Et professionelt WordPress Tema, som ofte bliver sikkerhedsopdateret.
- Cache af din WordPress side, så den loader hurtigere for dine læsere
Bliv professionel blogger med Delta Startups
Hvis du virkelig ønsker at starte en karriere som professionel blogger, så er vores online kursus helt klart et godt sted, at starte.
Her får du adgang til det største danske Blogger kursus, som viser dig skridt for skridt, hvordan du bør starte din egen blog og hvordan du trækker trafik ind til bloggen og tjene penge på denne trafik. Derudover opsætter vi også din blog med licens og hosting det første år. Vi sørger også for, at optimere din side, så den har så kort en indlæsningstid som muligt for din læser og installere SSL Certifikat på dit domæne/webhotel, som gør, at alt interaktivitet mellem dig og læseren foregår krypteret og sikkert.
Denne løsning er uden tvivl den mest gennemførte løsning for bloggere i Danmark og kan hjælpe dig bedst og mest sikkert fra start.
Læs mere om at blive professionel blogger her
Hvilket WordPress tema bør du bruge?
Der findes ufattelig mange flotte WordPress temaer, som du kan købe til din blog, men her skal du virkelig være varsom, da det ikke er alle temaer, der er lige sikre, hvilket kan havde kæmpe konsekvenser for din blog.
Jeg kan slet ikke beskrive, hvor mange udfordringer vi har haft med temaer med fejl i, dårlig sikkerhed og ikke mindst dårlig hastighed, når det kommer til, hvor hurtigt et tema loader for brugeren. Så derfor gør vi som så mange andre professionelle bloggere og holder os til meget få men rigtig gode temaer:
Divi Theme
Divi theme er helt klart mit personlige favorit WordPress tema, hvilket også er det tema vi bruger her på Delta Startups. Temaet kan tilpasses til næsten hvilket som helst emne du gerne vil skrive om. Derudover kan du vælge imellem et hav af sider der allerede er opsat i lækre designs. Mulighederne med Divi temaet er næsten uendeligt og der er virkelig tænkt ned i selv de mindste detaljer.
Når du køber Divi temaet, så får du ikke bare et hurtigt loadende tema. Du får også adgang til plugins der sikrer, at du får flere email signups til dit nyhedsbrev.
Hvilke plugins er gode?
Hov, der gik det vist lige lidt for stærkt, inden vi kan snakke om hvilke gode plugins der er, så må vi vist hellere lige slå fast, hvad et plugin egentlig er.
– Hvad er et WordPress Plugin:
Et WordPress plugin er en tilbygning af funktioner, som man ønsker ens hjemmeside eller blog skal have. Det kan være alt fra et lille kalender system, bookings systemer til hjælpe plugins der hjælper en med ens søgemaskineoptimering på de enkelte indlæg. Der er stort set ikke det, som der ikke er kodet op i plugins og der er da også en række populære plugins, som kunne være nyttige for dig at have.
Nogle af de plugins vi anbefaler er:
Jeg vil starte med at tage udgangspunkt i et par enkelte plugins vi også selv benytter på vores egne sider og som helt sikkert vil gavne din blog.
Yoast SEO eller Rank Math
Når du skriver dine blog indlæg om et emne, så bør du tage udgangspunkt i et søgeord eller søgefrase og her kan det være nyttigt med lidt hjælpemidler som Yoast SEO eller Rank Math. De holder hele tiden øje med ting du kan optimere, for at få en bedre søgeords score og dermed forbedrer dine chancer for at ranke højt i søgeresultaterne på Google.
Yoast er helt klart det mest populære, men over den seneste tid, så vil jeg komme med den påstand at Rank Math bare er en lille smule bedre og derfor har mine varmeste anbefalinger af de to på nuværende tidspunkt.
Begge disse plugins har en gratis version du kan benytte, som er mere end rigeligt til at starte op med.
WP Rocket
Hvor hurtigt din blog loader/indlæser når folk skal besøge din side har en kæmpe betydning for brugeroplevelsen på din blog. Det har også en stor betydning for hvad du kan komme til at tjene i sidste ende, så derfor er en hurtigt loadende hjemmeside virkelig noget der skal prioriteres.
For at forstå hvad cache er på en hjemmeside, så bliver vi lige nødt til, at forklare hvordan en hjemmeside ser ud bagved det du ser. En hjemmeside består af op mod tusindvis af små filer der har noget indhold, som tilsammen giver det resultat du ser når du er inde på en hjemmeside. Disse filer kan være, men er ikke begrænset til html filer, stylesheet filer, javascript filer, billeder m.v.
WP Rocket går simpelthen ind og analyserer hvilke filer der bliver brugt til at danne din hjemmeside/blog og optimerer/cacher indholdet. Og ikke nok med det, så sørger den for, at sammenlægge mange af disse filer til et mindre antal filer, så læserens browser altså ikke skal hente tusinder af filer, men måske kun 50-100 filer. Det hjælper også læseren når de kommer ind på din side en anden gang, for når de besøger din blog igen, så har de en lokalt cache fil liggende med dit tidligere indhold og dermed loader deres browser kun differencen mellem hvad de har liggende og hvad du eventuelt har smidt op af indlæg efterfølgende på din blog. WP-Rocket er uundværligt hvis du vil være seriøs med din blog.
Analytics
Det er altid dejligt at have overblik over ens besøgende og de sidevisninger det giver og her vil jeg anbefale, at man bruger Google Analytics til at indsamle dataen. Hvis du installerer “Google Analytics for WordPress” af MonsterInsights, så har du et fremragende plugin der hjælper dig med at vise dig statistikker, hvor den trækker dine egne besøg fra, så du får tal du rent faktisk kan regne med.
Wordfence
Beskyttelse af din blog og alt dit arbejde er ufattelig vigtigt, så derfor bør du sikre det med et sikkerhedsplugin. Her vil jeg anbefale Wordfence, hvilket Johnny og jeg bruger på alle vores blogs for, at sikre mod hacker angreb og sårbarheder i vores wordpress blogs. Et af de største problemer til dags dato er det der kaldes bruteforce hacking hvor hackeren har et program der afprøver brugernavne og kodeord mod din hjemmeside for at komme ind som administrator. I dag er computere blevet så stærke, at de måske finder din kode på få dage eller måske et par uger. Wordfence går som en af dens mange funktioner ind og lukker af for bruteforce forsøg og dermed blokerer en given person mod at komme ind på din side.
Yet Another Stars Rating
Hvis du kigger i bunden på dette indlæg, så vil du finde 5 stjerner, hvor vores læsere kan bedømme indlægget. Det er “Yet Another Stars Rating” pluginet, som er SEO venligt og også vises ude i søgeresultatet på Google, hvis Google ellers finder det relevant i forhold til pågældende emne i dit indlæg. Vi ser dog, at der er et fald i visning af ratings i søgeresultaterne på Google og kommer nærmere ind på det i vores blog kursus.
Hvordan bør du opbygge dit indhold
Når det kommer til, hvordan du skal opbygge dine blogindlæg, så er der rigtige mange ting, der både gør læsningen bedre for dine besøgende, men også standarder for, hvad der får lov at ranke højt i søgeresultaterne og her har alt betydning. Det gælder både dit indlægs titel, længde på dit indlæg og ikke mindst hvor godt indholdet er sat op.
Jeg har skrevet et lille indlæg om blogindlæg længde og betydningen for dine rankings.
Hvordan tiltrækker du flere besøgende?
Så snart du har fået startet din blog, så kommer næste trin, nemlig at tiltrække en masse besøgende til din blog og gerne tjene et par kroner på det hårde arbejde du lægger i, at give de besøgende en god oplevelse.
Her ser vi ret ofte at de fleste nye bloggere tror, at spamme deres venner, familie og grupper på de sociale medier er vejren frem, men der er heldigvis meget smartere måder, at tiltrække besøgende til din blog på, som virker år efter år.
Smarte teknikker, som mange bloggere desværre ikke får gjort brug af:
Web-push Notifikationer
I starten har man ikke meget trafik på en ny blog, så derfor er det vigtigt, at holde på de læsere du allerede har, hvilket du kan benytte Web-push notifikationer til.
Du kender sikkert allerede notifikationer fra Facebook eller Youtube. Her er princippet det samme. Når folk besøger din blog, kan de sige ja til at modtage notifikationer fra din side og så har du nu mulighed for, at sende dem notifikationer i deres browser eller til deres telefon, så snart du laver et nyt indlæg. Du kan også manuelt sende en lille hilsen ud til dem.
Hvis jeg skulle starte en blog idag, så ville dette være en af de første ting jeg ville sætte op på min blog.
Driv trafik fra Youtube
Jeg kan slet ikke sige det nok. Der er KÆMPE potentiale i, at lave små videoer og smide dem op på Youtube.
Konkurrencen på Youtube er slet ikke så hård, som den er på Google på nuværende tidspunkt, så her er der altså muligheder for, at komme helt til tops i mange søgeresultater, hvilket også kan bruges til, at trække mere trafik ind på din blog.
Se vores indlæg om at få flere besøgende på din hjemmeside / blog
Hvordan kan du tjene mere med din blog
Jeg er sikker på, at du vil nyde at få lidt besøgende på din nye blog, men det ville vel også være dejligt, at få lidt kroner og ører ud af det?
Der er nemlig mange måder du kan tjene penge på din blog udover de klassiske banner reklamer, som man ser over alt på nettet. Jo flere af disse teknikker du kender, destro bedre vil du kunne monetisere din blog.
Følgende måder kan du tjene penge på din blog:
- Banner indtægt
- Email marketing
- Affiliatepartner
- Abonnementer
- Info-produkter
- coaching
- Service ydelser
- Donationer med toplister
- Lead funnel
- Hjemmeside youtube kombi
- service ydelser
- Sælg hjemmesiden
- Sælg indlæg og artikler
Ja, der er virkelig mange måder at tjene penge på sin blog. Hvis du virkelig gerne vil sætte dig ind i disse indtægter, så har jeg lavet et nyt blogindlæg om hvordan du tjener penge på din blog i 2020.
Hvornår kommer din blog til at tjene rigtige penge?
Det kan virkelig være svært at vente på, at resultaterne begynder at vise sig og det bliver mærkbart i din økonomi, hvilket de fleste nye bloggere helt sikkert kæmper med. For det tager altså lidt tid, før du vil begynde at se resultaterne og kan høste frugterne af dit hårde arbejde og for det meste tager det ca. 18 måneders dedikation til dit online projekt før du vil kunne have en fuldtidsløn ud af det.
Vi har lavet en over oversigt over, hvad du kan forvente at tjene på din blog måned for måned, som du kan få tilsendt til din mail.