Inden du investere i SEO, er det vigtigt at forstå hvad seo egentlig er. Efter du har læst denne guide, så vil du ikke blot have en forståelse for, hvad SEO er, men du vil også have et indblik i, hvordan du kan benytte SEO til at øge din online tilstedeværelse og trække mere trafik ind fra søgemaskiner.

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering) Hvilket bruges til, at øge synligheden af ens hjemmeside og dermed drive trafik til ens hjemmeside eller webshop fra søgemaskiner, som Google, Youtube og bing. En god SEO gennemgang af din hjemmeside sikre, flere visninger, flere besøgende og bedre brugeroplevelse af din side.

Hvad er SEO?

Ofte når vi snakker søgemaskineoptimering, så snakker vi faktisk om hele konceptet lidt på hoved, for faktisk er det jo egentlig en potentiel kunde, der har et behov og dermed laver en søgning for at finde svar eller en løsning på sit problem.

Når disse potentielle kunder så laver søgninger på produkter eller ydelser, som du tilbyder, så kan du igennem søgemaskineoptimering, både fortælle søgemaskinerne, som Google, Bing eller Youtube, at dit indhold er relevant og bør vises til disse personer. Såfremt at du har sendt nok af de rigtige signaler og klaret dette bedre end dine konkurrenter, så har du chancen for, at få vist en titel og en beskrivelse eller måske et fremhævet uddrag eller et billede til de potentielle kunder.

Men som du nok kan regne ud, så vil alle der har et produkt eller en ydelse gerne have deres listet i toppen af søgeresultatet og der er her, hvor det gælder om, at lave den bedste søgemaskineoptimering, der både giver søgemaskinerne alle de rette signaler, giver brugeren en god oplevelse og klare du disse to ting godt nok, så kan det ende ud i et lead eller et salg.

Så SEO er egentlig bare, at man gør sit bedste for at overbevise algoritmerne, at man er det bedste resultat, at vise til de potentielle kunder og dernæst at give brugerne en oplevelse, der er så god, så det kan ses på bundlinjen i sidste ende.

Hvorfor er SEO vigtigt for din virksomhed?

Da over 53% af alt trafik på hjemmesider kommer fra søgemaskiner, så kan du godt regne ud, at hvis du ikke har gjort dit arbejde ordenligt, så går du glip af rigtig mange potentielle kunder og især idag, hvor over 40% af alle søgninger er lokale søgninger, hvor mange af dem ender ud i et salg.

Vi har lavet en lille oversigt over, hvorfor SEO er vigtigt, hvilket skaber et klart billede af, at hvis man ønsker at vækste som virksomhed, så er dette et element, som man absolut ikke skal over se.

Er søgemaskineoptimering svært?

I princippet er søgemaskineoptimering ikke svært, når der er lav konkurrence om søgningen, men jo mere konkurrence der er om søgningen, jo mere forarbejdet skal man have gjort sig, for at kunne rangere i toppen af søgeresultaterne.

Man kan hurtigt lære grundprincipperne i søgemaskineoptimering, men det tager tid at mestre et håndværk som dette.

Hvordan laver man SEO?

Søgemaskineoptimering er lidt online markedsførings version af at tune en bil. Man ville aldrig tune en bil, før man kender lidt til specifikationerne til, hvad kan bremserne holde til? hvor meget kan man presse motoren? kan karrosseriet holde til så mange hestekræfter?

På samme måde, når det kommer til søgemaskineoptimering, så kigger man også på en række parameter inden man påbegynder en kampagne. Her er en meget forsimplet udgave af, hvad Søgemaskineoptimering er i hovedtræk.

Først starter man med at kigge på, hvilken stand er hjemmesiden eller webshoppen i?
Dette kaldes en Teknisk SEO rapport, hvor man kigger på alle svagheder, der kan holde siden tilbage til at udleve sit maksimale potentiale. dele af dette arbejde laves med blandt andet Screaming frog,

Dernæst kigger man på, hvad har konkurrenternes hjemmeside af kræfter?
Her kigger man blandt andet på, hvilket søgeord de rangere på, hvor mange henvisninger hjemmesiden har fra andre sider på nettet og lignende signaler, så man kan bedømme deres styrke.

Hvordan kan vi tune hjemmesiden og hvor er der størst vinderchancer?
Her kigger man især på hvilket søgeord, som ens hjemmeside kan vinde top rangeringer på, både på kort sigt, men også på længere sigt med en større indsats, denne fase samler alle analyser der er lavet under et samlet SEO audit. Man lægger en strategisk plan for at kunne få så mange sejre man overhoved kan for det planlagte budget og som giver det bedst mulige afkast!

Nu er det så tid til, at lave fin tuningen af hjemmesiden og eksterne signaler
Her forbedre og opbygger man tekster og billeder ud fra planen i denne kampagne, man har opbygget i den tidligere fase. Der arbejdes også på at promovere det nye indhold, så man kan få nogle signaler udefra, hvilket er en god accelerator til kampagnen.

Løbende rapporteringer og forbedringer
I denne fase sker alle miraklerne, man vil løbende kunne se forbedringer på ens rangeringer, ens autoritet stiger på samme måde som ens trafik også gerne skulle stige. Her fortsætter man arbejdet for at få endnu mere vækst i sin virksomhed gennem de organiske resultater.

SEO kan opdeles i følgende områder:

Teknisk SEO analyse
Konkurrentanalyse
Keyword analyse
Samlet SEO Audit
Content strategi
Linkbuilding / PR / Outreach
Lokal SEO
Tracking & Rapportering


Hvad er forskellen på SEO og betalt reklame?