Jeg er sikker på, at der er mange, der har hørt om, hvor meget nogle af os professionelle bloggere kan tjene og tænker, hvad er det egentlig en professionel blogger laver?

Så som, hvordan kan man tjene penge på bare at skrive nogle blogindlæg og tage et par billeder???

Du har sikkert lagt mærke til, at flere og flere begynder at snakke om, man kan skabe sig en levevej som blogger, youtuber og influencer og det bliver en mere og mere normal del af hverdagen at disse personer popper op i daglige samtaler.

Jeg har siden år 2000 arbejdet online med, at skabe community sites, niche blogs og subkultur sider, hvor jeg efter 2010 valgte at sætte mig ind i søgemaskine optimering, hvilket i 2019 blev vores hoved indtægt herhjemme i huset.

i 2019 Lykkes det Helena og jeg at opnå følgende:

 • Opbygge blogs med en gennemsnitsomsætning på over 50.000 kroner pr måned
 • Skabe en Fuldtidsløn jeg kunne leve af
 • Arbejde på deltid med en fuldtidsløn
 • Omsætte over 125.000 på vores bedste måned

Men hvordan opnået vi så disse ting?

For at kunne svare på dette spørgsmål er vi nød til, at tage fat på nogle af de misforståelser de fleste folk har omkring hvad en blogger og en blog egentlig er.

Bliv en del af Delta Startups insider community for bloggere

Lad os tage udgangspunkt i, Hvad er en blog?

For det første, så er der mange flere blogs på nettet end langt de fleste tror. Dette skyldes, at vi kun forbinder blogs med livsstils blog, der består af indlæg, hvor en blogger skriver om sine personlige hverdag og erfaringer.

Men hvad er en blog så egentlig for en størrelse?

En blog (Sammentrækning af ordet “weblog”) er en hjemmeside, der løbende udgiver indlæg. hvor største delen af indholdet er skrevet for, at informere eller undervise læseren og typisk drevet af en enkelt person eller en mindre gruppe af personer.

Som du nok kan se, så går et hav af hjemmesider faktisk under kategorien blogs, hvor der her kan tales om livsstilsblogs, niche blogs og til sidst de store autoritetsblogs, der kan forveksles med magasiner.

Mange af disse sider skriver både indlæg for at undervise, men de kan også være nyhedsdækkende, hvilket vi ofte ser inden for eSport med fx gaming.dk, vi ser også sider som bryllupsklar, at de dækker omkring nye trends og årets mode.

Sidder du allerede nu og tænker, at du gerne vil starte en blog?

så har jeg netop udgivet en video på Youtube omkring, hvilket ting, der er vigtige, at du har med i dine overvejelser og hvis du gerne vil komme godt fra start og undgå nogle af alle de begynder fejl, som vi selv har måtte lære på den hårde måde.

Som du kunne høre i videoen, så er der altså nogle vigtige overvejelser du bør gøre dig inden du starter og derfor kan vi tilbyde dig følgende 3 ting:

 1. Bliv gratis medlem af Delta Startups insider Community
  Her modtager du insider tips om hvordan du trækker flere besøgende til din blog og tjener penge på dem. Adgang til vores Insider kurser og Q&A.
 2. Blive en del af vores Basis+
  Få opsat din blog med tema og alle de vigtigste plugins og hosting.
 3. Blive en del af vores Premium Network
  Her får en opsat og hostet din blog, adgang til det mest omfattende blogger kursus med trin for trin guide.

Læs mere om de 3 tilbud her

Hvad er en blogger?

En blogger er mere end bare en person, der skriver indlæg på en blog, for mange er det en livsstil, der giver en masse goder, hvis man er ihærdig, villig til at lære og lægger den tid, der skal til for at kunne høste de frugter, som en blog kan kaste af sig.

En blogger er en person, der skriver indlæg på en hjemmeside for at informere, vejlede og uddanne sine læsere inden for et interesse område, for i sidste ende at skabe tillid nok til, at læseren er overbevidst og tryg ved bloggerens anbefalinger.

Der kan være mange grunde til, at man påbegynder en rejse som blogger og vi har da også alle vores grunde til, hvorfor vi gerne vil være bloggere.

Nogle af de typiske grunde til at bliver blogger er:

 • Skabe en ekstra indtægt eller skabe økonomisk frihed
 • Passion til at drive en forretning inden for ens interesser
 • Ønsket om at undervise om ens passion
 • Udleve dine kreative sider
 • Frihed til at styre ens tid

Ja, det lyder sikkert alt sammen meget godt, men hvad er det så lige man laver som blogger?

Og her vil jeg tage udgangspunkt i, hvad Johnny, Helena og jeg laver som udgangspunkt:

 • Skriver indlæg
 • Anbefaler produkter
 • Sælger Produkter og ydelser

Dette er de typiske opgaver man laver det første år, men der er altså mange ting, man kaster sig over efterhånden, som man får lidt erfaring, hvilket blandt andet kan være

 • Research
 • Marketing
 • Salg
 • Kundeservice
 • Produktion
 • Regnskab

Som du nok kan se, så er det at være blogger meget mere end blog, at sætte sig og skrive indhold. Hvilket giver en super spændende hverdag, hvor man hele tiden udvikler sig, lære nye ting og tester, hvad der virker for en.

Hvor meget kan du tjene som blogger?

Et spørgsmål vi støder på igen og igen er, hvor meget man kan tjene som blogger og det er et super svært spørgsmål at svare på, men her i videoen gennemgår vi nogle enkelte tal, så du har noget du kan forholde dig til.

.

Sidder du allerede nu og tænker, at du meget gerne vil have uddybet denne video om, hvor meget man kan tjene på en blog, samt egentlig gerne vil have lidt statistikker at forholde dig til, så har jeg skrevet et indlæg om, hvor meget en blogger tjener, som du kan kigge nærmere på.